Scovergi ca la bunica acasa
Scovergi ca la bunica acasa ! Mai tineti minte cand eram mici iar bunica pregatea cele mai delicioase scovergi ? Eu tin minte si imi aduc aminte mereu cand ma gandesc la scovergi sau imi vin in cap . Stiu si realizez ca nu sunt cine stie ce . Dar la momentul potrivit scovergile cu branza erau cele mai delicioase . Astazi voi incerca sa va explic reteta de scovergi ca la bunica acasa exact asa cum le facea buna . Alaturi de branza sunt cele mai delicioase si sunt convins ca stiti asta ! Toti putem pregati cele mai delicioase scovergi daca suntem putin atenti la reteta de mai jos .
Scovergi ca la bunica acasa
Reteta in sine de scovergi ca la bunica acasa este una simpla trebuie sa recunoastem . Dar trebuie sa recunoastem ca sunt si foarte delicioase . Se potrivesc de minune cu gem , marmelada sau cu branza sarata . Mie personal imi plac foarte mult si le mai pregatesc din cand in cand sa imi aduc aminte de copilarie . Acum bineinteles ca nu se mai pregatesc astfel de scovergi pentru ca sunt inlocuite de bomboane . Sau eu stiu ce alte dulciuri pe care le cumparam de la magazin . Rar se mai gasesc scovergile in supermarkete . Acolo am vazut ultima data astfel de preparate .
Ingrediente :
- 500 gr faina
- 300 ml apa calduta
- 2 linguri ulei
- 1 lingura zahar
- 1 lingura zare
- 20 grame drajdie
Mod de preparare :
Prima data incepem cu faina pe care o punem intr-un bol ceva mai incapator . Peste faina se pune drojdia maruntita si o lingura de sare dar nu cu varf .
Acum apa se pune pe foc pentru a fi putin calda . Imediat dupa ce am pus apa se adauga zaharul in apa si se amesteca pana cand acesta se topeste .
Acum apa se pune peste faina putin cate putin si se framanta . Se adauga si cele doua linguri de ulei si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de degete . Se lasa sa se dospeasca circa 40-50 de minute .
Dupa cele 40-50 de minute se formeaza bilele pentru scovergi . Dupa ce am format bile de marimea pumnului , ceva mai mici . Se ungem cu ulei pe maini si incepem sa apasam bilele sau le putem intinde cu facaletul . Dar atunci cand intindem cu facaletul nu vom mai obtine acele denivelari . De aceea este ideal sa le apasam cu degetele pana cand ajung la forma si lungimea/marimea dorita .
Acum se pune unei intr-o tigaia . Uleiul sa fie de circa 1 centimetru poate si mai bine . Se prajesc scovergile in uleiul bine incins . Scovergile se prajesc pe ambele parti pana cand acestea se rumenesc .