Salata tabouleh beneficii si calorii
Buna ziua dragi prieteni cu totii stim cum se prepara o salata tabouleh in cazul in care nu stiti uitati aici cateva retete : Salata tabouleh fara bulgur , Salata tabouleh cu rodie , Salata Tabouleh cu conopida , cateva din retetele pe care le puteti gasi pe site cum se prepara o salata tabouleh , este foarte usor de pregatit si este extrem de delicioasa indiferent care din retetele de mai sus alegeti . Salata tabouleh este una dintre cele mai populare preparate libaneze , pe locul 2 dupa celebrul si mult indragitul humus . Prin articolul nostru Salata tabouleh beneficii si calorii sper sa explicam destul de bine de ce este asa de buna si de recomandata aceasta salata nu numai pentru noi dar si pentru copii . Salata tabouleh are in general ingrediente clasice precum patrunjel , foarte mult patrunjel , rosii , bulgur , sare , piper dupa gust dar pe langa aceste ingrediente clasice , reteta in sine de salata tabouleh a evoluat si a fost schimbata incat acum se pot gasi zeci chiar si sute de retete foarte gustoase cu diferite ingrediente diferite , legume fructe si multe alte ingrediente nu trebuie decat sa ai putina imaginatie si sa sti cum sa combini si ce sa combini .
- Patrunjelul contine (in afara de vitaminele A, K si cele din complexul B) vitamina C in mai mare concentratie decat lamaia, mai mult fier decat spanacul si mai mult fluor decat oricare alt aliment ? Iata numai cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa gatesti acest preparat mai des si sa nu folosesti patrunjelul doar pentru ciorbe .
- Patrunjelul este ceva cam subapreciat deoarece are farte multe calitati importante nutritive . Foarte multi oameni nu cunosc beneficiile acestei plante si il folosesc doar pentru a decore diferite mancaruri .
- De asemenea , este o sursa importanta de glucide , proteine , minerale (potasiu , calciu , fosfor , magneziu , fier , sodiu) , ulei volatil , lipide si flavonoizi .
- Continutul bogat de vitamina A si C are un puternic efect antioxidant , detoxifiant , antialergic , antitumoral , tonifica ficatul , stimuleaza activitatea vezicii biliare , fluidifica secretiile , antispastic , relaxeaza fibrele musculare netede intestinale , gastrice , bronsice , intareste sistemul imunitar , are efect vasodilatator , regenereaza peretele vascular , mentine elasticitatea vaselor , are efecte afrodisiace si asigura o buna functionare a aparatului genital .
- Consumat crud sau sub forma de infuzie , decoct , patrunjelul este eficient in tratarea edemelor , infectiilor , asteniei , tulburarilor de circulatie sanguina , hipertensiunii , bolilor reumatice , anorexiei , meteorismului si colicilor abdominale , astmului bronsic , amenoreei si elimina halena (respiratia urat mirositoare) .
- Patrunjelul contine mai mult fier decat spanacul si mai mult fluor decat orice alt aliment , contribuind astfel la mentinerea unei danturi si a unei osaturi puternice .
- In plus , datorita calitatii sale de excelent antioxidant , patrunjelul consumat zilnic de 3 ori pe zi , cate 20 ml de suc impreuna cu alte sucuri naturale ajuta foarte mult la vindecarea cancerului . Sucul proaspat se poate consuma in timpul tratamentului cu citostatice , ajutand la diminuarea efectelor negative ale medicamentelor si la distrugerea celulelor canceroase .
- Patrunjelul este un ingredient natural care nu trebuie sa lipseasca din trusa de ingrijire a pielii . Din sucul de patrunjel se poate face o masca care se aplica pe fata si care are rolul de a regenera , de a improspata si de a conferi stralucire tenului .
Nu stiu daca stiati dar nici rosiile nu sunt chiar asa de rele , aveti mai jos cateva beneficii ale acestor legume miraculoase si extrem de gustoase .
- O portie de rosie coapta si proaspata de aproximativ 150 de grame constituie o excelenta sursa de vitamina A , C , K , acid folic si potasiu .
- Rosiile mai furnizeaza si tiamina , niacina , vitamina B6 , magneziu , fosfor si cupru , toate necesare unei stari perfecte de sanatate . Tot 150 de grame de rosii proaspete furnizeaza 2 grame de fibre , care reprezinta 7% din doza zilnica recomandata . Valorile nutritionale pentru 149 de grame de rosii sunt urmatoarele :
- Calorii – 26,8 kcal
- Proteine – 1,3 g
- Vitamina A – 1241 UI (unitati internationale)
- Vitamina C – 18.9 mg
- Vitamina E – 0,8 mg
- Vitamina K – 11,8 mcg
- Tiamina – 0,1 mg
- Niacina – 0,9 mg
- Vitamina B6 – 0,1 mg
- Acid folic – 22,3 mcg
- Acid pantotenic – 0,1 mg
- Colina – 10 mg
- Betaina – 0,1 mg
- Grasimi – 0,3 g (0,1 g grasimi polinesaturate, 4,5 mg acizi grasi omega-3, 119 mg acizi grasi omega-6)
- Calciu – 14.9 mg
- Fier – 0,4 mg
- Magneziu – 16,4 mg
- Fosfor – 35,8 mg
- Potasiu – 353 mg
- Sodiu – 7,5 mg
- Zinc – 0,3 mg
- Cupru – 0,1 mg
- Mangan – 0,2 mg
- Fluor – 3,3 mcg
- Fitosteroli – 10,4 mg
- Apa – 141 g
- Pe langa toate astea rosiile ajuta la mentinerea pielii foarte frumoase in combinatie cu morcovii aceste 2 legume sunt extrem de benefice pentru organismul nostru . Iar inca o chestie foarte importanta rosiile ajuta vederea iar impreuna cu morcovul fac miracole pentru ochii nostrii .
- Rosiile intareste oasele iar pe langa asta reduce aparitia cancerului omorand celulele canceroase .
- Rosiile sunt o sursa bogata de crom , mineral care regleaza nivelul glicemiei in sange si inhiba pofta de alimente dulci .
- Intrucat contin o cantitate mare de fibre si apa , rosiile ajuta si la pierderea excesului ponderal , cu atat mai mult cu cat sunt sarace in grasimi saturate si calorii . Consumati rosii cat de mult puteti indiferent in ce le puneti sau in ce mod le folositi pentru a le manca . La fel nu conteaza in ce combinatie le folositi .
Cum se prepara bulgurul
Se lasa la inmuiat in apa minim o ora si jumatate , iar apoi este gata pentru consum . Se poate inmuia si in supa , suc de rosii sau alte lichide , in functie de reteta pentru care se pregateste . O alta varianta ar fi sa-l pui intr-o oala cu apa si , dupa ce a clocotit , lasa-l sa fiarba 10 minute . Apoi , rastoarna-l pe un platou si lasa-l sa se raceasca putin .
Bulgurul contine foarte mult fier , carbohidrati si foarte multe fibre care sunt necesare organismului nostru .
Dieta cu patrunjel , un excelent regim de detoxifiere prin care putem pierde in greutate patru kilograme pe saptamana , este acum pe val ! Preparata in mai multe feluri , modesta frunza de patrunjel isi pune la bataie miraculoasele proprietati terapeutice si reuseste sa ne mentina in forma .
Mai jos aveti caloriile pe care o salata tabouleh le contine :
Este putin cunoscut faptul ca patrunjelul , un zarzavat foarte apreciat din punct de vedere gastronomic , care da savoare mancarii , este si un remediu incontestabil pentru imbunatatirea digestiei .
Patrunjelul trateaza cu succes o varietate de boli : de la astenie , anemie feriptiva (deoarece contine mult fier) , tulburari circulatorii si pana la eliminarea toxinelor din organism , sustin specialistii .
Un articol foarte bine explicat iar pe langa asta foarte bine detaliat . Nici nu stiam ca aceasta salata are atatea beneficii . Multumim de articol si tineti-o tot asa 😀