Salata de icre cu ceapa verde

Ingrediente :

 • 100 gr icre proaspete
 • 400ml ulei de floarea soarelui
 • 100 ml apa minerala rece
 • 1/2 suc de la o lamaie mica
 • 5 fire de ceapa verde
 • sare

Mod de preparare salata de icre cu ceapa verde :

Salata de icre cu ceapa verde

Salata de icre cu ceapa verde

 1. In cazul in care cumparam icrele ar fi cel mai bine sa intrebam de unde le cumparam daca au sare . Dar in general toate icrele care sunt cumparate de la magazin au sare . Daca avem peste proaspat si are icre , luam icrele si punem peste acestea jumatate de lingura de sare si se lasa la frigider 1-2 zile .
 2. Acum se ia un bol ceva mai incapator in care punem icrele . Incepem sa mixam icrele circa 1-2 minute . Dupa ce am mixat icrele 1-2 minute se pune ulei in fir intins putin cate putin pana cand acestea incep sa aiba consistenta . Se adauga foarte putin ulei aveti grija sa nu il puneti pe tot odata sau prea mult .
 3. Nu puneti foarte mult ulei deoarece se poate taia . Si aveti mare grija sa mixati icrele doar intr-un singur sens . Nu va grabiti cu uleiul si aveti grija sa le mixati intr-un singur sens atat . Nu inainte , inapoi , sus , jos sau eu mai stiu cum .
 4. Acum se toarna cate putina apa minerala nu foarte multa cum s-ar spune la noi „o gura de apa” . Repetam treaba cu apa de 2-3 ori pentru a le albi . Apa albeste icrele iar pe langa albire le face si ceva mai pufoase .
 5. Acum se adauga si sucul de lamaie si se amesteca usor in acelasi sens in care am facut icrele . Acum trecem la partea cu ceapa . Mie personal imi place foarte mult ceapa asa ca pun cat sa ma satur . Ceapa se taie marunt dupa care se pune peste icre si se amesteca usor .

Mai puteti incerca si : Salata de icre de somon , Salata de icre cu paine , Salata de icre fara gris .

0/5 (0 Reviews)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *