Orez cu lapte

Una dintre cele mai gustoase retete si una dintre cele mai simple retete care poate fi pregatita de aproape oricine este orezul cu lapte , o reteta simpla dar pe atat de gustoasa ce poate fi servita la orice ora din zi si din noapte fara sa facem mofturi . Mai tineti minte cand ne rugam de bunicii nostrii sa ne faca orez cu lapte ? E acum puteti afla cum se face fara un efort prea mare care se poate sa va iasa chiar mai gustos decat o facea bunica . Sper sa va placa si sper sa mai pregatiti si alte retete !

Ingrediente :

 • 1 litru lapte
 • 350 gr orez
 • 100 gr zahar
 • vanilie
 • scortisoara

Mod de preparare :

Orez cu lapte

Orez cu lapte

 1. Prima data incepem cu laptele pe care il punem la foc , la foc mic sa nu uitam . Indicat ar fi sa se foloseasca un tuci .
 2. Orezul se curata dupa care se spala foarte bine in cateva ape .
 3. Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga orezul treptat iar focul il tinem in continuare mic . Nu uitati sa amestecati ori cat de des se poate .
 4. Gustati din cand in cand pentru a vedea daca orezul este fiert iar cu 10 minute inainte de a opri focul se adauga zaharul amestecand continuu pentru a se topi .
 5. Orezul este gata cand bobul de orez este fiert . Se stinge si se adauga un praf de vanilie dupa care se amesteca 1-2 minute constant .
 6. Se presara deasupra scortisoara dupa gustul fiecaruia .

0/5 (0 Reviews)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *