Iahnie de fasole cu carnati afumati

Iahnie de fasole cu carnati afumati gustoasa si foarte satioasa . Salutare dragi prieteni astazi vreau sa va prezint inca o reteta foarte practica gatita destul de des la noi in Romania . Putem spune ca este in top 10 retete cele mai pregatite . O reteta ieftina dar pe atat de gustoasa si satioasa . Fasolea pregatita in diferite moduri este la fel ca si cartoful nelipsit din casa Romanului . Cica sunt legumele saracului sa spun asa dar toata lumea le are in casa . De ce ? Pentru ca sunt necesare mai cam toate mancarurilor ! Fasolea facuta in orice fel imi place , mai ales cea batuta , frecata ii se mai spune . Personal imi place foarte mult fasolea batuta dar sa aiba foarte multa ceapa .

Iahnie de fasole cu carnati afumati

Acum sincer sa fiu iahnia este cea mai buna cu o paine facuta in casa . Si sa nu uitam ca aproape am uitat cu niste muraturi . Personal imi place foarte mult conopida . Aceasta combinatie de mai sus este extrem de daunatoare … eu nu prea ma pot opri din mancat . Acum sa trecem si la partea cu carne . Mereu v-am spus si o sa sustin mereu ca lucrul facut in casa este cel mai bun . De la painea facuta in casa pana la carnatii pe care tot noi ii facem . Asa ca daca avem in frigider si niste carnati facuti de noi atunci chiar putem spune ca am facut totul de la A la Z . Mai jos aveti ingredientele .

Ingrediente :

  • 1 kilogram fasole boabe
  • 1 kilogram carnati afumati
  • 250 mililitri suc de rosii
  • 1 lingura plina pasta de rosii cu ardei
  • 1 kapia
  • 1 morcov
  • ceapa dupa placul fiecaruia
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar
  • patrunjel
  • 2 frunze dafin

Mod de preparare :

Iahnie de fasole cu carnati afumati

Iahnie de fasole cu carnati afumati

Acum prima data incepem cu fasolea asa cum era de asteptat . Deci se alege fasolea dupa care se lasa la inmuiat . Un sfat pe care il stiu din batrani este cel mai bine sa lasam fasolea la inmuiat peste noapte . Aceasta va fierbe mult mai repede iar pe langa asta micsoreaza gasele , stiti la ce ma refer .

Acum se spala fasolea in cazul in care nu am lasat-o peste noapte la inmuiat nu este nici o problema . Acum dupa ce am spalat fasolea aceasta se pune intr-un vas la fiert cu apa incat sa acopere fasolea cu 2-3 degete . Din cate stiu se poate pune un cartof bine spalat in apa in care fierbe fasolea , foarte bine spalat cu tot cu coaja . Si aceasta metoda va elimina din gasele pe care fasolea le produce .

Acum cand apa incepe sa fiarba se lasa fasolea la fiert in jur de 15 minute . Se ia de pe foc dupa care se lasa la scurs cateva minute . Cartoful se arunca bineinteles . Acum se pune fasolea in bolul in care a fiert dupa care se pune iar apa cat sa acopere cu 2-3 degete . Acum se lasa in jur de 30 de minute la fiert sau pana cand fasolea este fiarta . In cazul in care dureaza mai mult de 30 de minute nu este nici o problema . Depinde si de fasole ce soi este si cat este de batrana sa spun asa .

Iahnie de fasole cu carnati afumati

Bine in cazul in care avem o oala sub presiune fasolea va fierbe mult mai repede . Dar poate nu toti folosim . Acum cat timp fierbe fasolea trecem ca carnati . Acestia se taie putin dupa care se pun la prajit . Atentie nu ii prajim pana cand acestia sunt gata . Se prajesc pana cand isi schimba culoare si devin aurii , se observa cu ochiul liber . Se scot carnatii dar nu se arunca uleiul ramas . Acum se ia ceapa se curata dupa care se spala foarte bine . Se taie cubulete mici la fel se procedeaza si cu morcovul . Ardeiul kapia se taie si se curata de seminte , se taie cubulete .

Mai departe in cratita unde am prajit carnatii se pune ceapa . Se lasa un minut dupa care se adauga morcovul impreuna cu ardeiul kapia . Se condimenteaza cu sare si piper . Se amesteca constant timp de 5-6 minute . Nu trebuiesc calite complet . Cand sunt usor sticloase se pune cam jumatate de cana de apa . Puteti pune putin mai multa si se pune capacul pentru a fierbe . Acum cand legumele noastre aproape au fiert se pun peste fasole , toata compozitia . La fel se procedeaza si cu carnatii .

Fasole cu carnati afumati

Se lasa la fiert in jur de 10 minute . Dupa cele 10 minute se adauga sucul de rosii . Dupa ce am adaugat sucul de rosii se amesteca foarte bine . Mai departe se adauga cimbru dupa gust si 1-2 frunze de dafin . Se condimenteaza iar cu sare si piper dupa gustul fiecaruia . Se amesteca bine si se mai lasa la fiert in jur de 10 minute . Dupa cele 10 minute zeama trebuie sa fie ca la mancarea de cartofi , bine ceva mai fluenta . Se gust sa vedem daca mai este nevoie de sare sau piper .

Acum cat timp se odihneste fasolea noastra se spala patrunjelul . Se taie marunt si se pune peste iahnie . Se lasa 10 minute pentru a se imprietenii aromele dupa care se poate servi . Langa niste muraturi de gasa se potriveste de minune . Eu personal prefer conopida si gogosarul deci mananc pana nu ma mai pot ridica de la masa . Acum depinde si de kilogramele in plus daca tinem la silueta sau daca nu . Personal sper sa va placa iahnia noastra si sa o mai pregatiti , toate cele bune !

Mai puteti incerca si : Varza cu muschi de porc afumat , Fasole batuta cu ceapa .

5/5 (1 Review)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *