Aluat scovergi

Aluat scovergi , un aluat simplu si foarte usor de pregatit . Buna ziua dragi prieteni astazi vreau sa va prezint un aluat din care se pot face cele mai delicioase scovergi . Puteti face si alte preparate din acest aluat dar in general este pentru scovergi . Reteta in sine de aluat de scovergi este foarte simplu si poate fi pregatit in cateva minute . Nu ne trebuie mare experienta in bucatarie pentru a pregati acest aluat . Sper sa faceti cele mai gustoase scovergi sau ce doriti sa pregatiti din acest aluat .

Ingrediente :

  • 600 gr faina
  • 300 ml apa calda
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sare
  • ulei

Mod de preparare :

Aluat scovergi

Aluat scovergi

  1. Prima data incepem cu faina . Cel mai bine este sa cernem faina . Dupa ce am cernut faina se pune intr-un vas ceva mai mare . Acum facem o gaura/adancitura in mijlocul fainii .
  2. Acum intr-un vas se amesteca zaharul , drojdia si putina apa calda . Se amesteca pana cand zaharul si drojdia sunt complet topite . Se lasa sa se racoreasca 10 minute .
  3. Se toarna acest amesteca in adancitura din faina . In apa calda diluam sarea , apoi clatim bine cu ea , vasul in care a fost drojdia , sa recuperam ce a mai ramas pe peretii vasului .
  4. Se pune peste faina . Se amesteca bine si se adauga treptat din faina de pe margine . Se amesteca pana cand se obtine un aluat moale care nu se mai lipeste de maini . Daca mai este cazul se mai poate adauga faina daca este prea moale dar nu cred . Se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca 30-40 de minute .

Daca doriti cu acest aluat puteti face cele mai delicioase scovergi . Reteta o gasiti aici : http://reteteperfecte.com/scovergi-ca-la-bunica-acasa/ . Scovergi ca la bunica acasa .

0/5 (0 Reviews)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *